Uz gradska prvenstva za sve uzrasne grupe, od samog početka rada Kluba u Rijeci se održavaju i Državna prvenstva u organizaciji našeg Kluba.

Godine 1997. u povodu dana Sv.Vida Klub je organizirao prvo međunarodno natjecanje u Hrvatskoj u sinkroniziranom plivanju „Primorje Cup“ koje se od tada vrlo uspješno održava svake godine, a okuplja sve veći broj natjecateljica iz cijele Europe te čak i iz Južne Afrike. U lipnju 2010. godine na ovom natjecanju nastupila je 121 natjecateljica iz 13 klubova i reprezentacija 8 europskih država. Natjecanje je održano za dvije kategorije – mlađe juniorke i juniorke.

Uz Riječki sportski savez i Športsko društvo „Primorje08“, Klub je od 2. do 5. kolovoza 2001.  godine bio organizator XI. Co.ME.N Cup-a na kojem su nastupile 133 plivačice iz 14 zemalja, a za koji je Klubu dodijeljana posebna pohvala LEN-a.

Godine 2003. od 6. do 10. veljače u Opatiji smo organizirali FINA/LEN Clinic for Coaches and Judges uz učešće 58 sudaca i trenera iz Grčke, Austrije, Izraela, Mađarske, Italije, Francuske, Rusije i Hrvatske.

Povodom desete obljetnice sinkroniziranog plivanja u Rijeci, Klub je objavio monografiju autorice Gordane Šolaja:„Riječka sinkro legenda – 10 godina sinkroniziranog plivanja u Rijeci“ koja je predstavljena na svečanoj Skupštini Kluba 4. svibnja 2005. godine.